מתכון

מאפינס סובין וצימוקים בעראק

ספטמבר 2019
1 דירוגים
מאפינס סובין וצימוקים בעראק של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: דניאל לילה
מאפינס סובין וצימוקים בעראק של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: דניאל לילה

בזכות הסובין המאפינס האלה הופכים לקצת יותר בריאים. מוסיפים גם צימוקים שהושרו בעראק ונותנים קיק אלכוהולי ואניסי

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

משרים צימוקים בעראק וכוכב אניס למשך 30 דקות לפחות ועד יומיים.

2

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.

3

מערבבים סובין ורוויון ומניחים בצד לדקה–שתיים לספיגת הנוזלים.

4

מערבבים בקערה נפרדת שני סוגי קמח, אבקת אפייה, סודה ומלח.

5

מקציפים ביצים וסוכר חום במהירות בינונית עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי. מנמיכים את מהירות ההקצפה, מוסיפים בהדרגה שמן ומערבלים להטמעה. מוסיפים וניל ומערבלים. מחליפים לוו גיטרה.

6

מוסיפים את תערובת הסובין והרוויון ומערבלים להטמעה. מוסיפים את תערובת הקמחים ומערבלים במהירות נמוכה לקבלת תערובת אחידה וסמיכה. מסננים את הצימוקים (במידת הצורך) ומקפלים לתערובת.

7

יוצקים לתבנית עד 3/4 גובה השקעים ומפזרים אגוזי לוז וסוכר חום.

8

אופים 20 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא מעט לח.

9

מצננים 10 דקות ומגישים עם חמאה או שמנת חמוצה וריבה.