מתכון

מאפינס עם רוקפור וצימוקים בגראפה

מאי 2017
1 דירוגים
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

הכלאה בין מאפינס ללחמים מתקתקים, שבתוכם מסתתרים גושי גבינה נימוחים המורגשים בכל ביס

יוגב: "הכלאה בין מאפינס ללחמים מתקתקים, שבתוכם מסתתרים גושי גבינה נימוחים המורגשים בכל ביס. מצוינים כפתיח לארוחה או לפיקניק. אם לא אוכלים ביום ההכנה, עדיף לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא. מפשירים בחוץ או במיקרו 3 דקות ומעבירים לתנור לחימום קל. נסו לשדך למאפינס הללו ריבת פירות או קרם פרש."

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לזרייה:

לציפוי:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את התערובת ומתפיחים:

1

משרים צימוקים בגראפה לשעתיים לפחות ועד לילה.

2

מערבבים היטב בקערה שני סוגי קמח עם שמרים וסוכר. מוסיפים מלח ומערבבים שוב. מוסיפים מים ומערבבים היטב לקבלת בצק דביק ונוזלי.

3

מוסיפים את הצימוקים וגבינה מפוררת ומערבבים קלות (אפשר גם בידיים).

4

מכסים במגבת ומתפיחים בטמפ’ החדר כ-40 דקות להכפלת הנפח.

לשים, מתפיחים שוב ואופים:

5

לשים מעט את הבצק בידיים משומנות, כדי שיאבד שוב מנפחו. מעבירים לתבניות שקעים משומנות עד מחצית גובהן ומתפיחים 30 דקות להכפלת הנפח.

6

בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.

7

זורים על המאפינס מלח גס.

8

אופים 25 דקות להשחמה יפה. בתום האפייה מוציאים מייד מהתבניות ומניחים על מגש.

9

מערבבים שמן זית ודבש ומושחים את המאפינס בתערובת כשהם עדיין חמים. מגישים חמימים או בטמפ’ החדר. מומלץ להגיש באותו יום או לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא.