מתכון

מאשבורגר

פברואר 2020
3 דירוגים
מאשבורגר של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: עודד מרום. סטיילינג: דיאנה לינדר
מאשבורגר של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: עודד מרום. סטיילינג: דיאנה לינדר

בורגר צמחוני טעים וקל להכנה, שאם רק תרצו יכול למשוך את טעמיו לכיוון הפלאפל האהוב והמוכר או לכיוון ברביקיו

גיוון: לבורגר בתיבול מזרח תיכוני — מוסיפים כפית כמון ו-1/2 כוס עלי כוסברה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את התערובת

1

מבשלים תפוח אדמה במים כ-20 דקות עד שמתרכך. מצננים וקולפים.

2

בינתיים מבשלים מאש בסיר עם מים רותחים במשך 15 דקות עד שהשעועית מתחילה להתרכך אבל לא לגמרי. מסננים.

3

מרסקים את המאש ותפוח האדמה במעבד מזון עם יתר חומרי הבורגרים לקבלת מרקם של משחה גרגרית. טועמים ומתקנים תיבול.

4

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מעצבים, אופים ומגישים

5

מחלקים את התערובת ל-4 חלקים שווים, משמנים את הידיים ומעצבים קציצות גדולות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

6

אופים 15 דקות.

7

מגישים חם בתוך לחמניות עם כל התוספות.