מתכון

מדרוטה חלבית

את ריח החצילים השרופים והגבינה אי אפשר לפספס כשמסתובבים בטבריה בחג השבועות

מאי 2020
מדרוטה חלבית של חמי פסקה. צילום: גיל אליהו
מדרוטה חלבית של חמי פסקה. צילום: גיל אליהו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להכנה

להגשה

אופן ההכנה

1

משרים גבינה בקערה עם מים כשעתיים (כדי למתן את המליחות). מסננים, מייבשים על ידי טפיחות עדינות עם נייר מטבח וחותכים לקוביות של 2 ס”מ.

2

קולים חצילים מעל להבת גז או בגריל מכל הצדדים עד שקליפתם נחרכת ומשחירה (כ־ 40 דקות סה"כ). מצננים, מסירים את הקליפה ומניחים במסננת לשעה להגרת הנוזלים.

3

מחממים תנור ל־ 180 מעלות במצב טורבו ומשמנים תבנית פיירקס בכ־ 2 כפות שמן זית.

4

מרכיבים ואופים: קורעים את בשר החצילים ומניחים בתבנית. מפזרים את הגבינה המסוננת בין קרעי החצילים, מתבלים במלח ובפלפל שחור, מזלפים 2 כפות שמן זית מעל ואופים 15 ־ 20 דקות עד שנוצר מעטה שחום. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל בצל ירוק ומגישים חם.