מתכון

מוח עצם צלוי

נובמבר 2019
3 דירוגים
מוח עצם צלוי של שף יאיר יוספי | צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
מוח עצם צלוי של שף יאיר יוספי | צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

אוכל של שיכורים צרפתים ושל פריזאים בפרט. מנה שמזמינים בברי יין כשלא רוצים ממש לאכול אלא רק לנשנש משהו ליד היין

בקשו מהקצב לפרוס את העצמות לאורך וכך תוכלו לגרד מהן את כל המוח בקלות. להבדיל מהגרסה הקלאסית, שבה צולים את העצמות כמו שהן ומגישים עם חמאה, אני מגיש אותן לצד צנונית מגוררת ומתובלת (שמתפקדת כמרענן חך).

חשוב! חולטים את העצמות לפני הצלייה – כך המוח מתקבל נימוח במיוחד ונקי משאריות.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מביאים מים לרתיחה בסיר גדול. מוסיפים עצמות ומבשלים 10 דקות. מוציאים בזהירות בכף מחוררת ומצננים היטב. עד כאן אפשר להכין מראש.

2

לפני ההגשה מחממים תנור ל-200 מעלות.

3

מניחים את העצמות בתבנית כשהצד החתוך פונה כלפי מעלה, ומתבלים במלח ופלפל.

4

צולים בתנור חם 8 דקות.

מרכיבים את המנה ומגישים

5

מסדרים את העצמות בצלחות אישיות, מניחים בצד פרוסות לחם קלוי ומעט צנונית מגוררת ומגישים מייד.