מתכון

מולים באוזו של אוזריה

אוגוסט 2016
2 דירוגים
מולים באוזו. צילום: דניאל לילה
מולים באוזו. צילום: דניאל לילה

צדפות קטנות עטופות ברוטב שמבליט את טעמיהן הימיים. מנת מולים נפלאה מהמטבח של מסעדת "אוזריה"

 

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שוטפים את הצדפות היטב במים קרים ומוודאים שהן שלמות וסגורות. גוזרים את קווצת השערות התלויות עליהן.

2

מחממים מחבת עם שמן זית ומאדים גזר ובצל כ-2 דקות עד שהירקות מתרככים מעט.

3

 מוסיפים את הצדפות, מערבבים וכשהן מתחילות להיפתח מוסיפים אוזו ומבעירים בעזרת גפרור.

4

מוסיפים ציר דגים, מיץ עגבניות, טרגון, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-2 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.

5

מוסיפים חמאה ומבשלים 4 דקות עד שהחמאה נטמעת והרוטב מסמיך מעט. אם יש צדפות שלא נפתחו במהלך הבישול – משליכים לפח.