מתכון

מוסקה אישית של גבינות

פברואר 2020
2 דירוגים
מוסקה אישית של גבינות של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: דיאנה לינדר
מוסקה אישית של גבינות של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: דיאנה לינדר

חצילים, בולגרית, עגבניות ובשאמל קשקבל — תענוג שכיף להכין מראש, לשמור במקרר או במקפיא. לבוא הביתה ורק לחמם

8 מנות אישיות בקוקוטים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

לבשאמל קשקבל

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מכינים את החציל

2

מסדרים פרוסות חציל בתבנית, מתבלים במלח ופלפל ומברישים בשמן זית.

3

אופים 20 דקות עד שפרוסות החציל מתרככות ומתחילות להזהיב מעט. לחילופין אפשר לטגן עד הזהבה.

בינתיים מכינים את המלית

4

מערבבים גבינה עם בצל ירוק וביצה.

מכינים בשאמל קשקבל

5

ממיסים חמאה בסיר קטן, מוסיפים קמח ומערבבים בכף עץ עד שהוא נספג בשומן ונוצרת רביכה. יוצקים חלב לפתיחת הרביכה ומערבבים תוך כדי בישול 3 דקות על להבה בינונית לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים קשקבל ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מערבבים ומורידים מהכיריים.

מרכיבים ואופים

6

משמנים קוקוטים חד-פעמיים ומניחים בכל אחד מהם שתי פרוסות חציל בצורת שתי וערב, כך שהשוליים גולשים החוצה. מניחים פרוסת עגבנייה, כף מלית גבינה ועוד עגבנייה. מקפלים פרוסת חציל אחת (את השנייה משאירים בחוץ, לכיסוי) ויוצרים עוד שכבת גבינה. מסיימים בבשאמל ופרוסת עגבנייה. מכסים בנייר אפייה ועליו רדיד אלומיניום.

7

אופים 15 דקות, מסירים את הכיסוי ואופים עוד 5 דקות להזהבה.