מתכון

מוסר ים על ניוקי

דצמבר 2018
2 דירוגים
מוסר ים על ניוקי של שף שמוליק בן חמו. צילום וסטייליניג: אנטולי מיכאלו
מוסר ים על ניוקי של שף שמוליק בן חמו. צילום וסטייליניג: אנטולי מיכאלו

תמיד רציתם לדעת איך להכין ניוקי רך בבית? המתכון הזה בדיוק בשבילכם

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ל-4 מנות

לניוקי

לרוטב

ל-4 מנות

לניוקי

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

ניוקי

1

אופים את תפוחי האדמה בקליפתם, על מצע של מלח גס, בחום של 250 מעלות, עד שהם מתרככים ומתייבשים.

2

מוציאים את תוכן תפוחי האדמה ומועכים לפירה חלק. מוסיפים את החלמון והמלח ובהדרגה את הקמח. מערבבים לקבלת בצק אחיד ומחלקים ל-4 חלקים.

3

יוצרים על משטח מקומח גלילים דקים וארוכים, חותכים אותם בעזרת קלף לבצקיות בגודל של כסנטימטר ומסדרים על מגש אפייה מקומח.

4

מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול ומבשלים את הניוקי במים הרותחים עד שהוא צף ועוד חצי דקה.

5

מוציאים את הניוקי מהמים בעזרת כף מחוררת למי קרח.

דג

6

צורבים את נתחי הדג במחבת חמה מאוד עם מעט שמן זית ומוציאים לתבנית אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ל-4-7 דקות.

רוטב

7

מחממים במחבת את שמן הזית ומוסיפים את השאלוט הקצוץ, השום הפרוס, העגבניות הקצוצות והיין הלבן. מתבלים במלח, בפלפל ובמעט מיץ לימון.

8

מוסיפים את הניוקי שהתמצק במי הקרח ומערבבים בעדינות בעזרת כף עץ. מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה.

הגשה

9

מניחים את הניוקי ומעט מהרוטב, מעל מניחים את נתח הדג ששהה בתנור החם ומעל הדג מזליפים מעט מהרוטב.