מתכון

מוס גבינה וחמאת בוטנים

מוס גבינה וחמאת בוטנים
. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
מוס גבינה וחמאת בוטנים . צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

בכוסות שקופות רואים את השכבות היפות: מוס גבינת שמנת וחמאת בוטנים, פירורים פריכים של עוגיות וטופי בוטנים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למוס גבינה וחמאת בוטנים:

לטופי חמאת בוטנים (לא חובה):

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המוס:

1

מקציפים שמנת מתוקה במיקסר לקצפת יציבה. מעבירים אותה לקערה אחרת.

2

מערבלים באותה קערת מיקסר גבינה, חמאת בוטנים סקיפי, תמצית וניל וסוכר חום לתערובת אחידה.

3

מקפלים את הקצפת לתערובת חמאת הבוטנים ומעבירים את המוס לשקית זילוף.

4

מזלפים לכוסות שכבה של מוס, מפזרים שברי עוגיות ומזלפים שכבה נוספת של מוס וכך ממשיכים לפי מספר השכבות הרצוי.

מכינים טופי חמאת בוטנים:

5

ממיסים סוכר במחבת. כשנוצר קרמל יוצקים שמנת ומערבבים לקבלת רוטב אחיד ודי דליל. מוסיפים חמאת בוטנים סקיפי ומערבבים שוב להסמכה. מטפטפים מייד על הקינוח.

6

מעבירים את הכוסות למקרר לשעתיים לפחות להתייצבות ואפשר לשמור מכוסה עד 3 ימים.

טיפ: כדי למדוד כמות נקובה בכוס של חמאת בוטנים יוצקים לתוכה מעט שמן כך שחמאת הבוטנים לא תידבק לדפנות ותחליק בקלות החוצה. השיטה מתאימה גם לדבש או לממרח דביק וסמיך אחר.