מתכון

מוס כבד של מסעדת מנסורה

ינואר 2019
4 דירוגים
מוס כבד עוף של מסעדת מנסורה. צילום: רן בירן
מוס כבד עוף של מסעדת מנסורה. צילום: רן בירן

בהשראת מנת הכבד הקצוץ של הקיבוץ בו גדלו, מכינים השפים של מנסורה מוס כבד עשיר

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מטגנים את הבצל החתוך בחמאה על חום נמוך עד הזהבה עמוקה ומקררים.

2

טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים מלבד השמנת למשך 5 דקות. בסופן מוסיפים שמנת וטוחנים למשך חצי דק נוספת.

3

מחממים תנור ל־100 מעלות, ומסננים את התערובת במסננת הכי צפופה שיש בבית ויוצקים לתבנית אינגליש קייק.

4

אופים בתנור באמבט מים (תבנית גדולה יותר עם מים חמים עד החצי) למשך 25 דקות, או עד שהמוס מתייצב - דוקרים במרכז עם קיסם ומוודאים שהוא יוצא לח ונקי. מוציאים ומקררים.

5

פורסים פרוסה של הכבד, מפזרים מעל עירית קצוצה (או בצל ירוק קצוץ) וקצת פלפל שחור גרוס.

מוס כבד עוף של מסעדת מנסורה. צילום: רן בירן