מתכון

מוס שוקולד נטו

הפטנט של רות אוליבר: מוס שוקולד ללא ביצים, ללא שמנת וללא סוכר, שמבוסס על שני מרכיבים רק שוקולד ומים

65,449 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
מוס שוקולד נטו. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
מוס שוקולד נטו. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

פתרון מושלם לטבעונים, לרגישים ללקטוז ולכאלה שמתחשק להם מוס שעולה פחות קלוריות.

איך זה עובד? ממיסים שוקולד ומים ומקציפים על אמבט קרח עד שהתערובת מתקררת ונוצר מוס.

ומה יוצא בסוף? מוס מאוד יציב בטעם מרוכז של שוקולד.

איזה שוקולד יתאים? מריר או תערובת של מריר וחלב. הכי חשוב שיהיה איכותי, כי אין כאן מה שיסתיר את טעמו של השוקולד.

ראו הוזהרתם לפני שמתחילים ודאו שיש ברשותכם מיקסר ידני.

חייבים
לשמור על כמויות מדויקות; מדובר בסה”כ בשני מרכיבים.

מקציפים בקערה גבוהה, כיוון שבתחילת התהליך התערובת משפריצה לכל הכיוונים.

חייבים להתחיל את תהליך ההקצפה מייד בתום ההמסה, כשהשוקולד עדיין נוזלי וחם.

איך שומרים? מכוסה במקרר 4-3 ימים.

עוד קסם על הדרך: בניגוד למוסים האחרים המוס הזה לא צריך זמן קירור. קינוח מושלם על הרגע.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

ממיסים שוקולד עם מים במיקרוגל בקערה או בסיר על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד עד לקבלת תערובת אחידה.

2

מעבירים את השוקולד המומס לקערה עמוקה.

3

ממלאים קערה גדולה יותר בקרח ומים עד מחציתה. מניחים בתוכה את הכלי עם השוקולד ומקציפים עם מיקסר ידני כ-3 דקות עד לקבלת מוס יציב.

4

מגישים או שומרים במקרר מכוסה עד השימוש.

גיוון: למוס שוקולד חלב-מריר: מחליפים 75% מהשוקולד המריר בשוקולד חלב.

הצעות הגשה:

  1. יוצקים לכוסות ושומרים בקירור.
  2. יוצרים קנלים ומגישים לצד קצפת לא ממותקת על בצק פילו אפוי או סלסילות קדאיף.