מתכון

מוס שוקולד פרווה

ספטמבר 2020
מוס שוקולד פרווה של אסף גרניט. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
מוס שוקולד פרווה של אסף גרניט. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

כשמשה מזרחי הקונדיטור ודורון קליינמן הטבח נשלחו לבשל לשומרי מסורת הם המציאו מוס על בסיס שוקולד וקציפת ביצים

יש לקחת בחשבון גם זמן צינון במקרר, בין שעתיים ליום.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

ממיסים שוקולד על בן מארי תוך כדי ערבוב.

2

מוסיפים חלב סויה או שמנת צמחית, מערבבים לאיחוד ומסירים מהכיריים. מצננים מעט.

3

מוסיפים חלמונים לתערובת השוקולד תוך כדי ערבוב עד שהם נטמעים פנימה.

4

מקציפים חלבונים עם סוכר 8-6 דקות לקצף רך אך יציב. מקפלים את הקצף לתוך תערובת השוקולד ומעבירים לכלי הגשה מרכזי או ל-8 כלים אישיים.

5

מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות ועד יום.

6

לפני ההגשה מכסים בתותים.

הכנה מראש: כדי שהמוס יגיע לארוחה במיטבו, מכינים אותו לא יותר מיום לפני. הוא נשמר במקרר שלושה ימים.

הצעת הגשה: לביס מתוק וקליל מגישים תלוליות מוס בתוך כפות. מקררים את המוס בכלי מרכזי כמוסבר במתכון ויוצרים את המנות רק בסמוך להגשה.