מתכון

מופלטה מסורתית

2 דירוגים
מופלטה. צילום: shutterstock
מופלטה. צילום: shutterstock

המאכל שסביבו נולדה המימונה מוגש בכל חגיגה מסורתית של העדה, אבל מי אמר שהוא חייב להיות מתוק?

טעמה הניטרלי של המופלטה מאפשר לשלב אותה גם במנה העיקרית כמצע לבשר, אבל אם אתם לא בעניין, אפשר להגיש אותה גם עם חמאה, ריבות ודבש.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבלים קמח עם שמרים וסוכר במיקסר עם וו לישה. מוסיפים חצי מכמות המים ומתחילים ללוש. מוסיפים מלח ואת יתרת המים בהדרגה ולפי הצורך ולשים 5 דקות עד שמתקבל בצק יציב.

2

יוצרים כדורים בידיים משומנות ומניחים על מגש משומן. מתפיחים במקום חמים כחצי שעה.

3

מניחים כדור בצק על משטח משומן ומשטחים בידיים משומנות לעובי הכי דק שאפשר.

4

מחממים מחבת טפלון לא משומנת ומטגנים בה את המופלטה 2 דקות להזהבה. הופכים ומניחים על הצד ההפוך מופלטה חדשה. הופכים שוב וחוזר חלילה. מטגנים עד שכבר אי אפשר להפוך, מעבירים לצלחת ומתחילים מחדש. מגישים חם.