מתכון

מושט בסלרי, נענע ולימון

דצמבר 2019
2 דירוגים
מושט בסלרי, נענע ולימון של אביגיל אהרון. צילום: דניאל לילה
מושט בסלרי, נענע ולימון של אביגיל אהרון. צילום: דניאל לילה

סלרי הוא ירק של פסח והמנה הרעננה הזאת עולה כמעט על כל שולחן סדר טברייני, המתכון מתאים לדגי בריכות ובלאדי

גיוון: אם מכינים את המנה מפילטים, מקצרים את הטיגון הראשוני ל- 2 דקות מצד העור ודקה מהצד השני.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים היטב מחבת כבדה עם 4-3 כפות שמן, מוסיפים את הדגים ומטגנים 3 דקות מכל צד. מוציאים ושומרים בצד.

2

מחממים את יתרת השמן עם שום בסיר רחב או במחבת עמוקה ומטגנים רק עד שעולה ריח.

3

מוסיפים סלרי, נענע, תבלינים, מיץ לימון ומים ומביאים לרתיחה. מניחים את הדגים ברוטב ויוצקים ממנו על הדגים בעזרת כף גדולה, כך שהם יכוסו היטב. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות עד שהרוטב מתחיל להסמיך מעט (הג'לטין שהדג מפריש עוזר להסמכה). לקראת סוף הבישול טועמים ומתקנים תיבול. אפשר להכין מראש ולחמם בעדינות.