מתכון

מחית טנדורי

מרץ 2016
2 דירוגים
מחית טנדורי. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
מחית טנדורי. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

מתכוני המשך
ויניגרט טנדורי
ממחית הטנדורי אני מכין גם ויניגרט נפלא ומזלף כמו טיפות ממנו על מרקים, מנות דג נא וגם ירקות המיועדים לצלייה: מחממים
3-2 כפות מחית טנדורי עם 150 מ"ל שמן זית במחבת 4-3 דקות עד שהמחית מתרככת. מוסיפים 100 גרם1/2 כף גרגרי חרדל ו-3/4 כף זרעי כמון, מטגנים דקה ומעבירים לצנצנת. מוסיפים 3 כפות סוכר, 75 מ"ל חומץ תפוחים וכף שמן חמניות ומנערים עד שמתקבל רוטב בגוון חלבי. שומרים במקרר עד שבוע.

ירקות שורש 
בוויניגרט טנדורי
מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים 4 בטטות ו-5 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות או לצ'יפס בקערה, יוצקים עליהם 250 מ"ל ויניגרט טנדורי ומתבלים ב-1/2 כף מלח ומערבבים. מעבירים לתבנית וצולים 10 דקות. מורידים את הטמפ’ ל-180 מעלות וצולים 40-30 דקות נוספות עד שהירקות שחומים ורכים.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרוקנים פלפל שושקה מהגרעינים, שוטפים ומכסים במים פושרים לפחות 25 דקות. שומרים את מי ההשריה.

2

קולים קינמון, ציפורן, חילבה, כמון, הל וזרעי כוסברה במחבת כ-4-3 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שעולה ניחוח. טוחנים את התבלינים במטחנת תבלינים (או במכתש ועלי) לאבקה גרגרית.

3

מעבירים את התבלינים הטחונים למעבד מזון, מוסיפים סוכר, קמח חומוס וצ’ילי גרוס וטוחנים לאיחוד. מוסיפים קליפת לימון, שאלוט, ג’ינג’ר, שום, מלח ופלפל שושקה וכותשים למחית גסה.

4

מוסיפים בהדרגה כ-1 כוס ממי ההשריה של השושקה ומעבדים עד לקבלת מחית במרקם של רסק עגבניות.

5

שומרים במקפיא עד 3 חודשים.