מתכון

מחית פול ירוק עם פטה ונענע

זילוף של שמן זית מעל, והרי לכם פתיח קליל ונפלא

מרץ 2025
מחית פול ירוק עם פטה ונענע. צילום: shutterstock
מחית פול ירוק עם פטה ונענע. צילום: shutterstock

בפסח — הניחו תלולית יפה על מצה; בימי חול — הגישו עם פיתה קלויה חמימה או ברוסקטה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

אם משתמשים בפול טרי, חולטים את התרמילים 10 דקות במים רותחים ומקלפים. אם משתמשים בפול קפוא חולטים 5-3 דקות.

2

מסירים את הקליפה הדקיקה.

3

מועכים את הפול בעזרת מזלג או בעזרת מועך פירה למחית גסה.

4

מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים בעזרת מזלג (אין צורך ליצור מרקם אחיד)

5

טועמים ומתקנים תיבול (אפשר להוסיף מעט מיץ לימון טרי).