מתכון

מטבל רוטב דגים

מוגש בכל ארוחה וייטנאמית ומאזן בין ארבעת הטעמים מלוח-חמוץ-מתוק-חריף

ספטמבר 2021
מטבל רוטב דגים. צילום: shutterstock
מטבל רוטב דגים. צילום: shutterstock

את בסיס הרוטב (רוטב דגים, ליים וסוכר) אפשר להכין בכמות גדולה ולשמור במקרר עד שבועיים. את הצ‘ילי והשום מוסיפים רק לפני ההגשה. מי שאוהב טעמים מאופקים יותר יכול להפחית בחצי את מינוני השום והצ‘ילי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים מיץ ליים וסוכר עד שהסוכר נמס ומוסיפים רוטב דגים.

2

לפני ההגשה מוסיפים שום וצ‘ילי.

גיוון: במקום שום וצ‘ילי מוסיפים כפית ג‘ינג‘ר טרי קצוץ דק.