מתכון

מידורי לוקוס

מורחים מעט ווסאבי על האצה ומסדרים מעליו במרכז האצה את הדג, הבצל, המלפפון והאספרגוס.

דצמבר 2018
מידורי לוקוס של שף יאמה סאן. צילום וסטיילינג: דרור עינב
מידורי לוקוס של שף יאמה סאן. צילום וסטיילינג: דרור עינב

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

לאספרגוס

1

מכניסים את האספרגוס לסיר עם מים רותחים למשך 2 דקות ומוציאים לקערת מי קרח ל-2 דקות נוספות, להפסקת הבישול. מוציאים וחותכים לרצועות של 20 גר'.

להרכבת המנה

2

מניחים אצת סושי על מחצלת לגלגול ומשטחים עליה את האורז בשכבה אחידה לכל אורך האצה. מהדקים היטב והופכים את האצה כך שהאורז יפנה כלפי מטה.

3

מורחים מעט ווסאבי על האצה ומסדרים מעליו במרכז האצה את הדג, הבצל, המלפפון והאספרגוס. מגלגלים לרול.

להגשה

4

פורסים את הרול ל-6-8 חתיכות ומגישים עם סויה, ספייסי מיונז, ווסאבי, וג'ינג'ר כבוש.