מתכון

מיני ארטישוק צלוי בשמן זית עם צלפים

מרץ 2019
1 דירוגים
מיני ארטישוק צלוי בשמן זית עם צלפים, לימון ופירורי לחם של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
מיני ארטישוק צלוי בשמן זית עם צלפים, לימון ופירורי לחם של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

צלייה קצרה בממרח חמצמץ עם פירורי לחם פריכים תיצור ביס מושלם

כשיש ארטישוק סגול קטן, טרי וצעיר – כדאי לאכול אותו בשלמותו.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־170 מעלות. קולים את פרוסות הלחם 7־8 דקות ומוציאים מהתנור. מעלים את טמפרטורת התנור ל־180 מעלות. מפוררים את הלחם לפירורים גסים .

2

מערבבים שום, צלפים, פלפל ירוק, פטרוזיליה, לימון כבוש, מלח, פלפל ושמן זית בקערית עד לקבלת ממרח אחיד.

3

מניחים את הארטישוקים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים אותם בממרח ומפזרים מעל את פירורי הלחם. אופים 8־10 דקות עד שהארטישוקים מזהיבים.