החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
קולים פלפל אדום מעל להבה גלויה עד שהקליפה נחרכת ובשר הפלפל מעט מתרכך. מעבירים את הפלפלים לקופסה אטומה - האדים והחום ימשיכו לרכך אותו ויקלו על הקילוף. קולפים ומעבירים למעבד המזון.
2
מוסיפים את יתר החומרים וטוחנים לממרח אחיד במרקם חלק. כשמגישים אפשר לפזר מעל מעט שמן זית ואגוזים קצוצים.
לעוד מתכונים של שף מועין חלבי (רולא)בהשראת המטבח השאמי:
פאתה – פיתה מוטגנת עם יוגורט, חומוס ובשר
לחם בעג'ין – מאפה דקיק עם מעטה של תבשיל בשר מתובל
מועין חלבי מדבר על המטבח השאמי והזיקה שלו למטבח המקומי