מתכון

ממרח מחמארה

ממרח אדום בוהק (מחמארה זה אדום בערבית) על בסיס פלפלים שמקבל מרקם עשיר בזכות תוספת אגוזים ופירורי לחם

מרץ 2019
ממרח מחמארה, מסעדת רולא. צילום: רן בירן
ממרח מחמארה, מסעדת רולא. צילום: רן בירן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קולים פלפל אדום מעל להבה גלויה עד שהקליפה נחרכת ובשר הפלפל מעט מתרכך. מעבירים את הפלפלים לקופסה אטומה - האדים והחום ימשיכו לרכך אותו ויקלו על הקילוף. קולפים ומעבירים למעבד המזון.

2

מוסיפים את יתר החומרים וטוחנים לממרח אחיד במרקם חלק. כשמגישים אפשר לפזר מעל מעט שמן זית ואגוזים קצוצים.

לעוד מתכונים של שף מועין חלבי (רולא)בהשראת המטבח השאמי:

פאתה – פיתה מוטגנת עם יוגורט, חומוס ובשר

לחם בעג'ין – מאפה דקיק עם מעטה של תבשיל בשר מתובל

מועין חלבי מדבר על המטבח השאמי והזיקה שלו למטבח המקומי