מתכון

ממרח פטריות

הממרח הזה מעולה בכריכים עם ירקות צלויים, בשר קר או גבינות, ויכול גם להפוך למרינדה לצליית עוף, או להקפצה עם וירוקים

פברואר 2021
ממרח פטריות של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
ממרח פטריות של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה

את הממרח הזה מכינים משני סוגי פטריות לפחות ואפשר גם מהרבה יותר (כל המרבה הרי זה משובח). הוא נשמר שבוע, מעולה בכריכים עם ירקות צלויים, בשר קר או גבינות (בעיקר בטוסט), וכיף לשים כפית ממנו כתוספת מעל מרקים (מכל סוג), להוסיף לאורז ולפסטה ולשלב בחביתה. אפשר גם לערבב עם שמן זית ולהפוך למרינדה לצליית עוף, או להקפיץ עם תרד וירוקים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את כל סוגי הפטריות, מטגנים 5-4 דקות ומערבבים מדי פעם. מוסיפים שום, תימין, מלח ופלפל ומערבבים. צולים עוד כ-4 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים כליל. מוסיפים חרדל ומערבבים.

2

מסירים את המחבת מהלהבה ומצננים מעט את התערובת. טוחנים מחצית מהכמות לממרח במעבד מזון או בבלנדר, מערבבים עם המחצית הלא טחונה ומעבירים לצנצנת. הממרח נשמר עד שבוע ימים במקרר.

תודה לעלה הביתה על חומרי הגלם למדור.