מתכון

ממרח שעועית לבנה עם כמון, רוזמרין וקליפת לימון

ממרח שעועית לבנה עם כמון, רוזמרין וקליפת לימון. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
ממרח שעועית לבנה עם כמון, רוזמרין וקליפת לימון. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

השעועית משתלבת נפלא עם הרוזמרין והשום, וכשטוחנים אותה מקבלים חלופה מקסימה לממרח חומוס

שולחן עמוס מנות קטנות הוא פתרון מושלם לאירוח בחודש החגים. כמעט הכל מכינים מראש, ומנות החלוקה הצבעוניות מבטיחות שלא יהיה משעמם
השעועית משתלבת נפלא עם הרוזמרין והשום, וכשטוחנים אותה מקבלים חלופה מקסימה לממרח חומוס.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

משרים את השעועית הלבנה במים במשך לילה.

2

מבשלים את השעועית בהרבה מים עם ענף רוזמרין עד לריכוך מלא ומסננים. שומרים את מי הבישול.

3

מעבירים את השעועית למעבד מזון. מוסיפים שום, מלח, פלפל שחור גרוס, קליפת לימון, שמן זית ושמן שום וטוחנים למחית גסה וגושית. אם צריך, מוסיפים מעט ממי הבישול.

4

מתקנים תיבול ומגישים עם לחם קלוי. אפשר לשמור את הממרח בקירור עד 3 ימים.