מתכון

ממתק תמרים ופיצוחים ללא גלוטן

דצמבר 2015
ממתק תמרים ופיצוחים ללא גלוטן. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
ממתק תמרים ופיצוחים ללא גלוטן. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

הממתק הזה הוא חלק משולחן המימונה, אבל מיקי שמו יצר לו גרסה כה מוצלחת, עד שהיא הפכה ללהיט בקונדיטוריות שלו במשך כל השנה.

בזכות המתיקות הדבשית והמרקם התמרים הם חומר גלם מושלם לקונדיטוריה, אבל לא רק – גם סלט, ממולאים ואפילו רול אסיאתי ירוויחו מחברתם המתוקה. הנה אחד ממתכוני תמרים שאנחנו אוהבים במיוחד.

הממתק הזה הוא חלק משולחן המימונה, אבל מיקי שמו יצר לו גרסה כה מוצלחת, עד שהיא הפכה ללהיט בקונדיטוריות שלו במשך כל השנה. ההכנה קלה מאוד והתוצאה היא חטיף אנרגיה טבעי לחלוטין.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציפוי:

לציפוי:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את התערובת ומקררים:

1

מביאים דבש וסוכר לרתיחה בסיר ומוסיפים תמרים.

2

מערבבים לתערובת אחידה ומסירים מהכיריים.

3

מוסיפים לסיר את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.

4

מעבירים את התערובת למקרר ל-30 דקות.

מעצבים, מצפים ומקפיאים:

5

מערבבים את שני סוגי השומשום בצלחת גדולה ושטוחה.

6

מוציאים את התערובת מהמקרר ומחלקים ל-4 גלילים בקוטר 4 ס”מ. טובלים כל גליל בתערובת השומשום, עוטפים בניילון נצמד ומגלגלים בנייר אפייה.

7

מעבירים למקפיא לשעה. מעבירים למקרר עד ההגשה.

פורסים ומגישים:

8

פורסים את הגלילים למטבעות בעובי 1/2 ס”מ ומגישים או שומרים בגלילים במקרר ופורסים לפי הצורך – במקרה כזה הם ישמרו על טריותם עד 10 ימים.

גיוון: ניתן להחליף את הדבש בסירופ מייפל,לטבעונים בינינו.