מתכון

מנקושה – פיצה ערבית עם זעתר ופירות ים

ספטמבר 2019
1 דירוגים
מנקושה - פיצה ערבית עם זעתר ופירות ים של מיכאל גרטופסקי. צילום: בן יוסטר
מנקושה - פיצה ערבית עם זעתר ופירות ים של מיכאל גרטופסקי. צילום: בן יוסטר

ראיתי את הפיתות עם הזעתר והתחשק לי להתייחס אליהן כמו בצק של פיצה

את ההשראה למנה הזו, כמו להרבה מנות אחרות, שאבתי מביקוריי בשוק עכו ובשוק של כפר יאסיף. השידוך עם פירות הים הטריים יצא מעולה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק פיתות

לטופינג:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור לחום המקסימלי. אם יש לכם טאבון - מלהיטים אותו.

2

מערבבים את מרכיבי בצק הפיתות עד שהוא יציב ואחיד. מתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח. מרדדים לעיגולים בקוטר 35 ס״מ.

3

בינתיים, קולים את העגבניות בתנור לוהט עד שהן רכות, קולפים אותן ופורסים גס.

4

מערבבים את הזעתר, השומשום ושמן הזית עד קבלת מרקם משחתי.

5

מושחים את עיגולי הבצק בתערובת הזעתר ומפזרים את התרד, העגבניות הצלויות ופירות הים.

6

אופים את המנקושה בתנור אבן, בטאבון או בתנור ביתי לוהט עד שהיא משחימה.