מתכון

מסאלה דוסה – קרפ ממולא בתבשיל ירקות

מסאלה דוסה - קרפ ממולא בתבשיל ירקות. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
מסאלה דוסה - קרפ ממולא בתבשיל ירקות. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

הקרפים האלה עשויים מתערובת של קמח אורז וקמח עדשים

גודלן של הדוסות משתנה לפי גודל המחבת. בזמן הקלייה חשוב לשטח אותן בזריזות על המחבת, כמו קרפ, כדי שלא יהיו עבות מדי.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית:

לדוסה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

מטגנים בצל, פלפל אדום וצ’ילי בגהי 3-2 דקות עד לריכוך. מוסיפים את שאר החומרים ומטגנים 3 דקות. יוצקים כוס מים רותחים, ומבשלים מכוסה 15-10 דקות עד לריכוך.

מכינים את הדוסה:

2

מערבבים את כל החומרים היבשים, ומוסיפים מים בהדרגה לקבלת בלילה סמיכה וחלקה.

3

יוצקים שכבה דקיקה למחבת טפלון גדולה וחמה וקולים על להבה בינונית, עד שהתחתית מוכנה והצד העליון מתייבש. הופכים וקולים בזריזות גם מהצד השני.

מרכיבים את המנה:

4

מניחים כף-שתיים מהמלית במרכזה של כל דוסה, מקפלים לשניים ומגישים.

במקום קמח אורז אפשר להשתמש בקמח עדשים.