החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
משרים חומוס 24-16 שעות כשהוא מכוסה במים. מסננים מהמים ושוטפים היטב.
2
מכניסים את החומוס לסיר, מכסים בהרבה מים ומביאים לרתיחה עד שעולה קצף לבן. מקפים את הקצף ככל האפשר, מוסיפים שיני שום, מלח, סודה לשתייה ושמן קנולה (השמן מונע מהנוזלים להצטמצם במהירות ומוסיף מרקם שעוטף את גרגירי החומוס), מכסים, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים 3 שעות עד שהחומוס כמעט מתפרק לחלוטין.
3
שמים בקערה את הטחינה הגולמית עם מיץ לימון ומלח ומערבבים. שופכים פנימה לאט את המים הקרים ומערבבים לסמיכות רצויה.
4
בכף מחוררת מוציאים את גרגירי החומוס המבושלים (משאירים גרגירים בסיר להגשה) ומעבירים לקערת הטחינה או למכתש. מועכים את הגרגירים בעזרת עלי או מזלג ומערבבים. מוסיפים מלח ומעט לימון ומניחים בצד.
5
מעבירים את החומוס לצלחת הגשה, מניחים גרגירי חומוס חמים מלמעלה, מפזרים פטרוזיליה ושמן זית בנדיבות ומגישים.