מתכון

מסבחה לימה של אייל שני

את המסבחה המופלאה הזו אפשר לפגוש במזנון של אייל שני, שם הוא מגיש אותה בפיתה עם ביצה קשה וחריף

ספטמבר 2021
מסבחה לימה של אייל שני. צילום: אנטולי מיכאלו
מסבחה לימה של אייל שני. צילום: אנטולי מיכאלו

אפשר כמובן להגיש אותה כמו כאן: בצלחת, עם שפע מן זית, ולנגב כל טיפה רכה שלה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

1

מניחים שעועית לימה בסיר ברזל (רצוי מצופה אמייל), מכסים בשפע מים ומביאים לרתיחה. מסננים, מוסיפים מים נקיים לכיסוי השעועית ומוסיפים את יתר החומרים. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 3־6 שעות על להבה נמוכה, עד שהשעועית רכה מאוד וכמעט נמסה אבל שומרת על צורתה. מערבבים מדי פעם.

2

מגבירים להבה וממליחים לפי הטעם. מבשלים עד שהמים מתאדים והמסבחה מגיעה לסמיכות הרצויה.

3

מעבירים את המסבחה לצלחות הגשה. אם רוצים, סוחטים מעל כל מנה עגבנייה או עגבניות (כמה שאוהבים), מוסיפים בצל ופלפל חריף קצוצים לפי הטעם, מזלפים שמן זית בנדיבות ומגישים חם.