מתכון

מסבחה עדשים שחורות

מרץ 2016
3 דירוגים
מסבחה עדשים שחורות. צילום: דניאל לילה
מסבחה עדשים שחורות. צילום: דניאל לילה

אין עדשים שחורות במזווה? אתם יכולים להשתמש בכל קטנית שאתם אוהבים, ולשנות יחסים בהתאם לטעמכם

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מבשלים עדשים:

1

שמים את העדשים בסיר, מכסים בהרבה מים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-30 דקות על להבה בינונית עד לריכוך מלא.

מכינים את המסבחה:

2

כותשים שום ופלפל חריף במכתש עד שהם מעוכים לגמרי. מוסיפים בהדרגה את העדשים בעודן חמות עם מעט ממי הבישול תוך כדי מעיכתן. יש למעוך רק חלק מן העדשים וחלק להשאיר שלמות - ממש כמו במסבחה. מוסיפים טחינה, מיץ לימון ומלח ומערבבים בעזרת העלי.

3

מסדרים מעל לימונים כבושים ופלפל חריף קצוץ ומזלפים משמן השרייה של הלימונים.