מתכון

מסבחה שעועית בובס ודלעת

דצמבר 2018
1 דירוגים
מסבחה שעועית בובס ודלעת של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
מסבחה שעועית בובס ודלעת של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

מסבחה שעועית בובס שמגעה למרקם רך אך לא מתפרק, לצד דלעת. מנה צבעונית שמגישים לצד לחם כפרי

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מסננים את השעועית, מעבירים לסיר עם מים, סודה לשתייה, שום ומרווה ומבשלים כ־40 דקות עד שהשעועית רכה מאוד אבל לא מתפרקת.

2

מחממים תנור ל־200 מעלות. מתבלים את קוביות הדלעת במלח, פלפל, שמן זית, דבש ענבים ותימין. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים כ־30־20 דקות עד שהדלעת מזהיבה.

3

מערבבים בעדינות בקערה שעועית ודלעת, מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים קליפת לימון ופלפלים ומתבלים במלח ובשמן זית בנדיבות. מגישים עם ברוסקטה או לחם כפרי קלוי.