מתכון

מקלות גבינה, אנשובי ותימין

מי שאוהב חטיפים מלוחים ישתגע על המקלות הפריכים האלה. הם מוצלחים לא רק כנשנוש, אלא גם כתוספת למרק או לסלט

ינואר 2023
מקלות גבינה, אנשובי ותימין של שי לי ליפא. סטיילינג: רותם ניר (צילום: דניה ויינר)
מקלות גבינה, אנשובי ותימין של שי לי ליפא. סטיילינג: רותם ניר (צילום: דניה ויינר)

אפשר להכין מראש בלי לאפות ולשמור מכוסה עד 3 ימים במקרר. אופים בסמוך להגשה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט

אופן ההכנה

1

מעבדים קמח, חמאה, גבינות, חלמונים ותימין במעבד מזון עד שמתגבש כדור בצק. מוסיפים אנשובי ומערבלים בפולסים עד שנטמע בבצק.

2

מחלקים את הבצק ל 20- כדורים בקוטר 4 ס"מ ומגלגלים כל כדור למקל באורך 20 ס"מ. מניחים בשתי תבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.

3

מחממים תנור ל-200 מעלות.

4

מברישים את המקלות במעט מים ומפזרים מעט מלח גס.

5

אופים 15-12 דקות עד להזהבה.

6

מצננים היטב ושומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.