מתכון

מקלות זיתים וגבינה של "לחמים"

נובמבר 2015
מקלות זיתים וגבינה של "לחמים". צילום: דניאל לילה
מקלות זיתים וגבינה של "לחמים". צילום: דניאל לילה

הגרסה הביתית לאחד המאפים המבוקשים במאפייה התל אביבית

אורי שפט, האופה הראשי והבעלים של “לחמים”, מביא את הגרסה הביתית לאחד הפריטים המבוקשים במאפייה התל אביבית.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתוספות:

לתוספות:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

יוצקים מים לקערת מיקסר, מפוררים פנימה את השמרים ומערבלים. מוסיפים קמחים, מערבלים ומוסיפים מלח ושמן. מערבלים לאיחוד החומרים לבצק.

2

לשים את הבצק כ-10 דקות.

3

מערבבים זיתים, גבינה, שום וקמח דורום.

4

מוסיפים את תערובת הזיתים והגבינה לבצק. הכי נוח לשלב אותם על ידי חיתוך הבצק תוך כדי החדרתם לבצק.

5

יוצרים כדור ומניחים בקערה מכוסה לתפיחה ראשונה של כ-20 דקות.

6

מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק למלבן ברוחב 30 ס"מ ועובי 4-3 ס”מ. חותכים לרצועות ומניחים בתבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה.

7

מתפיחים עוד כ-30 דקות.

8

מחממים תנור ל-200 מעלות.

9

אופים 15 דקות, או עד שהמקלות זהובים.

מאפיית "לחמים"
לפני למעלה משמונה שנים החליט אורי שפט, מייסד חטיבת המאפים של “ארקפה”, החליט להפוך לעצמאי. הוא פתח את מאפיית "לחמים", שמתפקדת גם כבית קפה-מסעדה והפכה עם השנים למוסד תל אביבי. יש במקום קישים נהדרים, ובין המאפים המומלצים תמצאו קרואסון שקדים, מאפה עלים במילוי פטריות טריות, גאודה ובצל ירוק, עוגת ריקוטה ולחם קסטן.
לחמים [חשמונאים 99 תל אביב, טל’ 03-5618111]