מתכון

מקרונים במילוי פטה כבד אווז וקולי פטל אדום

מרץ 2019
1 דירוגים
מקרונים במילוי פטה כבד אווז וקולי פטל אדום של שף שף אבי שטייניץ. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
מקרונים במילוי פטה כבד אווז וקולי פטל אדום של שף שף אבי שטייניץ. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

גם אתם חושבים שהחלק הכי טעים באירועים הוא המתאבנים? השף אבי שטייניץ מכין מנות קטנות, שפותחות את התיאבון בגדול

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לפטה

לקולי פטל אדום

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

למוס כבד אווז

1

מחממים מחבת ומקפיצים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את קוביות כבד האווז, מתבלים ומסירים מהאש. מקררים למשך הלילה ולמחרת מכניסים את כבד האווז והבצל למעבד מזון עם המחמאה והיין, ומעבדים למוס. מתקנים טעמים.

מילוי המקרונים

2

ממלאים שק זילוף במוס הכבד. מניחים 12 יחידות של בסיסי מקרונים, כאשר הצד המבריק כלפי מטה. מזלפים את המוס על הבסיסים ו"סוגרים" עם 12 יחידות המקרונים הנוספות למעין כריך. מוודאים כי הכבד לא חורג מגבולות המקרון.

קולי פטל

3

מכניסים לתוך הבלנדר את הפטל הקפוא עם סוכר ומעט יין, ומעבדים לרוטב אחיד. מוסיפים יין לפי הצורך.

להגשה

4

במרכז הצלחת מזלפים מעט מהכבד ועליו מניחים את המקרון. יוצקים בצד מעט מקולי הפטל ומעטרים בפרחי תימין.