מתכון

מקרוני אנד צ'יז

מתכון המקרוני אנד צ'יז האמריקאי פורסם לראשונה במאה ה-19 בספר בישול בווירג'יניה וכלל מקרוני, גבינה וחמאה בלבד

83,775 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
מקרוני אנד צ'יז. צילום: shutterstock
מקרוני אנד צ'יז. צילום: shutterstock

מתכוני מקרוני מתועדים כבר בספרי הבישול העתיקים בעולם שפורסמו באיטליה ובצרפת. מקובל לאכול את המנה כשהגבינה חמה ומותכת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

ממסים את החמאה במחבת, מוסיפים 1 כף קמח ומערבבים היטב עד שהקמח נטמע בחמאה. מוסיפים את החלב החם ומערבבים היטב ובמהירות עד קבלת תערובת ללא גושים. מערבבים את התערובת על האש במשך 5 דקות עד קבלת רוטב סמיך.

2

מוסיפים לרוטב את הפסטה ומחצית מכמות גבינת הצ'דר. מתבלים במלח, בפלפל ובאגוז המוסקט.

3

מעבירים את הפסטה לתבנית אפייה, מפזרים מעל את גבינת הצ'דר שנותרה ואופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שמתחיל להיווצר קרום זהוב על המנה.