למרמלדה הזו שני פטנטים: ראשית משתמשים רק בפילטים ובחוטי קליפה כתומה, בלי הקרומים והקליפה הלבנה המרירה. בנוסף משתמשים בפקטין, שמקצר את זמן החימום ומאפשר צבע בהיר וטבעי. אמנם פילוט התפוזים דורש קצת עבודה, אבל הטעם שווה את המאמץ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
שומרים צלוחית בפריזר לבדיקת מוכנות הריבה.
2
שמים 400 גרם ( 2 כוסות) סוכר בסיר ויוצקים מיץ תפוזים עד כיסוי הסוכר. מביאים לרתיחה על להבה בינונית ומבשלים 10-7 דקות לסירופ סמיך (בלי לקרמל).
3
מוסיפים פילטים וזסטים של תפוז ומבשלים על להבה נמוכה בבעבוע עדין 20-15 דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט.
4
מערבבים את יתרת הסוכר עם פקטין בקערית. מוסיפים לריבה ומערבבים במרץ. מבשלים 5-3 דקות עד שהריבה מוכנה. בודקים בעזרת הצלוחית הקפואה: יוצקים כף ריבה לצלוחית, מחכים 2 דקות ומעבירים אצבע. אם השביל נותר פתוח — הריבה מוכנה.
5
מוזגים את הריבה מייד לצנצנות, סוגרים היטב והופכים עד שהריבה מתקררת (כדי שייווצר ואקום שישמור על הריבה). שומרים במזווה עד 3 חודשים. לאחר הפתיחה שומרים במקרר.