מתכון

מרק דגים ים תיכוני - ועוד 5 מרקים שמבוססים עליו

דצמבר 2015
3 דירוגים
מרק דגים ים תיכוני. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
מרק דגים ים תיכוני. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

לכל עם שיושב על מקור מים יש מתכון למרק דגים. הנה הגרסה שלנו

משתמשים בשני סוגי דגים: סלמון ודג ים טרי כמו מליטות, לוקוס, אינטיאס, מוסר או בס.

 

מרק דגים
יש שתי דרכים להכין מרק דגים:
הראשונה קלאסית ומתבססת על הכנת ציר מעצמות הדגים ממש כמו עם עוף או בקר, בתוספת ירקות שורש, עשבי תיבול ותבלינים. מבשלים 30 דקות, מסננים, מרתיחים ומוסיפים את נתחי הדגים עצמם כמה דקות לפני ההגשה. לחילופין משתמשים בציר להכנת רטבים ותבשילים כמו פאייה או ריזוטו.
הדרך השנייה קצרה יותר ומתחילה בהכנת ציר ירקות, שמבוסס בדרך כלל על עגבניות, שאליו מוסיפים נתחי דג עם או בלי עצמות.

אילו דגים? הכי טוב דגי ים טריים מכל הגדלים והסוגים. דגים מחקלאות ימית בעדיפות שנייה (אפשר בשילוב או על בסיס ציר של דגי ים). לא מומלץ להשתמש בדגים קפואים.

את מלאכת הניקוי וההכנה השאירו למוכר הדגים. בכל מקרה שוטפים היטב לפני שמתחילים בבישול.
את המתכון מגישים עם מקלות פרמזן

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה אדרות וראשי דג בסיר בינוני עם יין וליטר מים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות. מסננים ושומרים את הציר שהתקבל.

2

מחממים סיר עם שמן ומטגנים בצל 10 דקות להזהבה וריכוך. מוסיפים שום, מלח ופלפל, גזרים, סלרי ודלעת ומטגנים עוד 5 דקות.

3

מוסיפים עגבניות, את הציר ו-4 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

4

מוסיפים את שני סוגי הדגים ובזיליקום ומבשלים עוד 5 דקות. שוב טועמים ומתקנים תיבול.

5

מכבים את האש, ממתינים 5 דקות ומגישים עם מקלות פרמזן.

באותה שיטה מכינים: מרקי דגים מסביב לעולם

מרק דגים מרוקאי: מחליפים את הסלמון בלברק, מוסר או לוקוס. מוסיפים לירקות השורש שומר קצוץ ומתבלים בקורט חוטי זעפרן או כפית כורכום. מוסיפים כוס פול ירוק חלוט וקלוף ונותנים לו להתבשל 10 דקות לפני שמוסיפים את הדגים.

מרק דגים מכסיקני: מוסיפים למרק קוביות גמבה וכוס גרעיני תירס מוקפצים עם שום וצ’ילי ומגישים עם חופן כוסברה קצוצה.

מרק דגים תימני: מחליפים את הסלמון בלברק, מוסר או לוקוס. מוסיפים למרק המוכן כפית חוויאג’, חופן כוסברה קצוצה והרבה מיץ לימון.

מרק דגים הודי: מוסיפים למרק המוכן כפית קארי, 1/2 כפית גראם מסאלה, כוס חלב קוקוס וחופן כוסברה קצוצה.

מרק דגים ופירות ים: מחליפים את הסלמון ב-250 גרם שרימפס נקיים וחתוכים גס ו-250 גרם טבעות קלמארי.