מתכון

מרק מלון ופירות יער קפואים

דצמבר 2018
2 דירוגים
קונסומה מלון ופירות יער קפואים של מיכל בוטון. צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג: אינה גוטמן
קונסומה מלון ופירות יער קפואים של מיכל בוטון. צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג: אינה גוטמן

מרק פירות קר בשיטת הכנה שמשאירה מקסימום טעמים של הפרי ומרק צלול ועדין

מיכל בוטון: "את שיטת הכנת הקונסומה מפירות למדתי לפני כמה שנים מהקונדיטורית מיה רביבו. הבישול האיטי של המלון בבן מארי מעניק את הטעמים העמוקים, והקירור הממושך משלים את מיצוי הטעמים".

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים בקערת נירוסטה או זכוכית את קוביות המלון ואת החלק הפנימי עם המיצים והגרעינים. מוסיפים סוכר ומיץ לימון ומלפפים היטב בניילון נצמד כך שלא יישאר אף חלק חשוף. ממלאים סיר במים ומניחים עליו את הקערה המנוילנת. מניחים את הסיר על אש קטנה ומבשלים כך כ־4 שעות. אם המים מתאדים מוסיפים עוד מים לסיר.

2

מסננים את המלון במסננת דקה ומשהים כשעה להגרת נוזלים. מעבירים את נוזל המלון המסונן למקרר ל־5 שעות לפחות.

3

מוזגים את קונסומה המלון לכלים אישיים ושמים בכל אחד מהם מעט פירות יער קפואים וקוביית קרח גדולה.