מתכון

מרק עגבניות של משה שגב

פברואר 2019
2 דירוגים
מרק עגבניות של שף משה שגב. צילום: אנטולי מיכאלו
מרק עגבניות של שף משה שגב. צילום: אנטולי מיכאלו

שף משה שגב מגיש את הגרסה שלו למרק עגבניות. טעים זה בטוח

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

חולטים את העגבניות הגדולות: חורצים בסכין בחלקן העליון של העגבניות צורת X. מרתיחים מים בסיר ומכניסים לתוכם את העגבניות. לאחר דקה מסננים ומקלפים אותן מתחת לברז של מים פושרים. מניחים את העגבניות בצד.

2

מחממים סיר עם שמן זית. פורסים את הכרשה, הבצל, הגזר והשום לפרוסות דקות ומאדים אותם היטב בסיר. מוסיפים את הפפריקה המתוקה והחריפה ואת רסק העגבניות.

3

מערבבים היטב ומוסיפים את שני סוגי העגבניות (כדאי לחתוך את העגבניות הגדולות לפלחים). מערבבים היטב ויוצקים לסיר את המים החמים. ממשיכים לבשל כ-45 דקות נוספות. מוסיפים את עשבי התיבול ומבשלים עוד 5 דקות, כדי שטעם העשבים יעבור למרק. ניתן להגיש את המרק כך או לטחון אותו טחינה גסה (עדיף לטחון).

4

לקראת ההגשה טועמים ומתבלים במלח ופלפל. מפזרים עלים קטנים של אורגנו ומטפטפים מעט שמן זית.