מתכון

מרק עדשים תאילנדי

מרץ 2020
2 דירוגים
מרק עדשים תאילנדי של אמיר קרונברג. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
מרק עדשים תאילנדי של אמיר קרונברג. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

אמנם הקטניות משמשות בתאילנד בעיקר בקינוחים, אבל הטעמים התאיים עושים טוב לעדשים: הלמון גראס והקארי מוציאים מהן איכויות רעננות וקלילות

גיוון: למרק במרקם מחיתי מחליפים את העדשים השחורות בכתומות ומבשלים כ-30 דקות בלבד.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים סיר גדול וגבוה עם שמן ומטגנים שום, ג'ינג'ר ולמון גראס כדקה על להבה בינונית. מוסיפים משחת קארי ומערבבים.

2

יוצקים מים, מוסיפים עדשים ועלי קפיר ליים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כשעה על להבה בינונית. מתבלים ומערבבים.

3

מוזגים את המרק לקעריות ומפזרים מעל גזר, בצל ירוק, כוסברה וכף או שתיים של קרם קוקוס.