מתכון

מרק עוף אביבי עם כופתאות רוקפור

אוגוסט 2020
מרק עוף אביבי עם כופתאות רוקפור של יוגב ירוס. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו.
מרק עוף אביבי עם כופתאות רוקפור של יוגב ירוס. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו.

את כופתאות הלחם הללו, שהן משהו בין קניידלעך לבין ניוקי, מכינים בצפון איטליה, על גבול אוסטריה

את הגרסה שלי אני מתבל בגבינת רוקפור, שנותנת לכופתאות טעם עז, ומגיש בתוך מרק עוף עם ירקות אביביים, כזה שלוגמים בנחת כשהעונות מתחלפות. שימו לב: מכינים את המרק יום לפני הגשת המנה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרק (כ-2 ליטר מרק)

לכופתאות (בערך 25 כופתאות קטנות)

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

יום קודם מכינים את המרק

1

מניחים גרונות עוף בסיר ומוסיפים מים לכיסוי. מביאים לרתיחה, מסננים ושוטפים את הגרונות.

2

מחזירים את הגרונות לסיר, מוסיפים גזרים, כרישה, תימין, פלפל אנגלי ועלי דפנה ויוצקים 3 ליטר מים. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים שעה על להבה נמוכה. מדי פעם מקפים את הקצף ואת השומן הצף. מסירים מהכיריים, מצננים ומעבירים למקרר למשך לילה.

מכינים את הכופתאות

3

משרים לחם בחלב למשך 20 דקות, סוחטים היטב ומעבירים לקערה.

4

מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים ולשים מעט בידיים לקבלת עיסה לחה אך לא דביקה. מקררים שעה. יוצרים כופתאות בגודל כדורי פינג-פונג.

5

מביאים לרתיחה הרבה מים עם מעט מלח בסיר גדול. מוסיפים את הכופתאות, מחכים עד שהן צפות ומבשלים עוד 5 דקות.

6

מעבירים למסננת לסילוק עודפי המים ומניחים על מגש. מכסים במגבת כדי שלא יפתחו קרום. עד כאן אפשר להכין יומיים מראש ולשמור מכוסה במגבת במקרר.

מסיימים את הכנת המרק ומגישים

7

מסירים את שכבת השומן הקרושה ומסננים את המרק דרך בד חיתול. מחזירים לסיר ומביאים שוב לרתיחה עדינה. מוסיפים שאלוטס ומבשלים כ-20 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהם מתרככים מעט. טועמים וממליחים.

8

מוסיפים אפונה, עלי סלרי ואת כופתאות הגבינה למרק לחימום משותף של 2 דקות. מוזגים לקערות הגשה, מעטרים בעירית ומגישים.

ואם רוצים לוותר על המרק? אחרי הבישול מטגנים את הכופתאות במעט חמאה ואוכלים לצד פטריות מוקפצות — מעדן.