מתכון

מרק עוף עם קרפלך

מרק העוף הצלול שמתבשל זמן רב, מזכיר מאוד את הקונסומה הצרפתי. כאן מתווספים אליו כיסוני קרפלך חגיגיים

60,544 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
מרק עוף עם קרפלך של אסף שנער. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אינה גוטמן
מרק עוף עם קרפלך של אסף שנער. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אינה גוטמן

העיקרון המוביל במרק עוף כהלכתו הוא הצלילות. ככל שהמרק יתבשל בצורה איטית יותר כך הוא יהיה צלול יותר. כדי לשמור על הצלילות לא מכניסים למרק ירקות עמילניים שמעכירים אותו (כמו תפוח אדמה, דלעת או קישוא), וגם לא צרורות של עשבי תיבול (למרות שאפשר להוסיף שמיר בתום הבישול).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרפלך

למלית

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר גדול על אש בינונית ומטגנים בצלים. מוסיפים כנפיים ועוף לסיר, מכסים במים ומרתיחים. מקטינים את האש ומסירים את הלכלוך והקצף שעל פני המים (מקפים). מבשלים על אש קטנה כ־40 דקות. מוסיפים לסיר ירקות ומבשלים עוד כשעה וחצי על אש קטנה מאוד. מוציאים את העוף מהמרק ושומרים בצד. בתום הבישול אפשר להוסיף שמיר.

Ž מכינים את הקרפלך

2

מעבדים במעבד מזון קמח, מלח וביצים. מוסיפים מים ושמן וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק. לשים את הבצק כ־10 דקות בידיים על משטח מקומח עד שהוא אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל־40 דקות לפחות.

3

מסירים את העור מהעוף שבושל במרק, מניחים אותו בסיר על אש קטנה ומטגנים בשומן של עצמו עד שהוא קריספי ושזוף. מסירים מהאש ושומרים בצד.

4

•מחממים בסיר את שומן העוף שנותר אחרי טיגון העור ומטגנים בו את הבצלים עד שהם מזהיבים.

5

מפרקים את בשר הכנפיים והעוף וקוצצים.

6

מוסיפים לסיר שום, את הבשר הקצוץ, 1/2 כף ממרק העוף ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים כ־5 דקות, מסירים מהאש, מצננים, מוסיפים חלמון ומערבבים היטב.

7

מרדדים את הבצק על משטח מקומח ליריעה דקה. קורצים עיגולים בעזרת כוס. מורחים ביצה טרופה על היקף כל עיגול. מניחים כ־1/2 כפית מהמלית במרכז העיגול, מקפלים את העיגול ומהדקים בעדינות כלפי חוץ כדי להוציא את האוויר מהקרפלך.

8

מורחים ביצה טרופה על אחת מפינות הכיסון ומחברים את שני הצדדים כך שייווצר מעין כתר (כמו טורטליני). מבשלים את הקרפלך בסיר עם מים רותחים מומלחים כ־5 דקות אחרי שהם צפים. בהגשה מניחים במרכז כל צלחת קרפלך, ירקות ועוף קצוץ ומוזגים את המרק.