מתכון

מרק פירות יבשים מסורתי משוודיה

דצמבר 2018
4 דירוגים
תבשיל פירות יבשים בסיידר תפוחים ויין לבן של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
תבשיל פירות יבשים בסיידר תפוחים ויין לבן של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

Fruktsoppa הוא מרק פירות יבשים שנפוץ מאוד במדינות סקנדינביה, מוגש כמנה ראשונה, כרוטב לבשר או כקינוח

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מכניסים לסיר את הפירות המיובשים ויוצקים עליהם מים קרים לכיסוי. משרים למשך 30 דקות. מוסיפים את מקל הקינמון, פרוסות הלימון והסוכר ומביאים לרתיחה על אש נמוכה.

2

בינתיים מערבבים היטב את הקורנפלור עם שליש כוס מים קרים עד להמסתו המלאה. כשהתערובת רותחת בסיר יוצקים פנימה את הקורנפלור המהול בהדרגה, תוך כדי ערבוב. ממשיכים לערבב היטב, מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות עד שהפירות היבשים מתנפחים ומתרככים. מוציאים את מקל הקינמון והלימון.

להגשה

3

מגישים חם, קר, או בטמפרטורת החדר. הצעת הגשה: אפשר להוסיף יין, רום או קוואנטרו.