מתכון

מתכון בסיס – אוזני המן במלית מתוקה

ינואר 2019
4 דירוגים
אוזני המן במלית תמרים מסאלה של רולדין . צילום וסטיילינג: טל סיון־צפורין
אוזני המן במלית תמרים מסאלה של רולדין . צילום וסטיילינג: טל סיון־צפורין

השנה מכינים לפורים אוזני המן מסורתיות עם טאץ' מפתיע. זהו מתכון הבסיס של מאפיית רולדין

המתכון שלפניכם הוא לבצק הבסיסי של מאפיית רולדין, לו תוכלו לשייך את אחתהמליות הבאות לפי הטעם:

מלית דאבל שוקולד 
מלית תמרים מסאלה
מלית מרציפן פיסטוק

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

להגשה

לבצק

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים את החמאה, גרגירי הווניל והסוכר. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

2

מוסיפים את הקמח ומעבדים עד לקבלת פירורים. לשים קלות עד שנוצר בצק. עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר לשעה.

3

מרדדים את הבצק לעובי 4-3 מ"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 8 ס"מ.

למילוי

4

מכינים מלית לפי ההעדפה (ראו מתכונים למעלה). מזלפים במרכז כל עיגול מן המלית בעזרת שק זילוף. אוספים באצבעות את שולי העיגול לקבלת צורה של אוזן המן.

לאפייה

5

אופים במשך כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

להגשה

6

לאחר צינון מאבקים את המאפים המוכנים באבקת סוכר.