מתכון

"נוטלה" תוצרת בית

1 דירוגים
"נוטלה" תוצרת בית. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
"נוטלה" תוצרת בית. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

ממרח "נוטלה" תוצרת בית במרקם מושלם עם חמאת קוקוס שמוסיפה עוד ניחוח וטעם והופכת את הממרח לטבעוני.

בניגוד לדעה הרווחת את המרקם המושלם של נוטלה משיגים בלי טיפת שוקולד – רק בזכות קקאו איכותי שמערבבים עם אגוזי לוז וחמאה. קרן ויעל משתמשות בחמאת קוקוס, שמוסיפה עוד ניחוח וטעם והופכת את הממרח לטבעוני.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שמים חמאת אגוזי לוז במעבד מזון. מוסיפים קקאו, אבקת סוכר, מלח וחמאת קוקוס ומעבדים כדקה לאיחוד.

2

מזלפים פנימה 3 כפות שמן תוך כדי עיבוד ומערבלים עד שמתקבל ממרח חלק ומבריק. אם הממרח קשה מדי, מוסיפים עוד כף שמן.

3

שומרים עד שבועיים בצנצנת אטומה במקרר. כדאי להוציא את הממרח מהמקרר כ-10 דקות לפני השימוש.

מתכון לחמאת אגוזי לוז (כ-600 גרם)

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים 600 גרם אגוזי לוז בתבנית וקולים 10 דקות. מערבבים מדי פעם. מניחים את האגוזים על מגבת מטבח, עוטפים אותם עם שולי המגבת ומשפשפים כדי להסיר את הקליפות (אפשר גם לקנות אגוזים קלופים — הם מעט יקרים יותר). מעבירים את האגוזים הקלופים למעבד מזון וטוחנים כ-20 דקות לקבלת חמאה חלקה ומבריקה. מדי פעם עוצרים ומסירים בעזרת מרית את מה שנדבק לדפנות ולתחתית המיכל. שומרים את החמאה עד חודשיים בצנצנת אטומה במקרר.

מתכון לחמאת קוקוס (כ-400 גרם)

קונים 1/2 ק”ג שבבי קוקוס לא ממותקים וללא הקליפה (בחנויות תבלינים מתמחות, למשל “קליפורניה” ו”כתר” בשוק לוינסקי בתל אביב) וטוחנים עם קורט מלח במעבד מזון כ-20 דקות עד שמתקבלת משחה כמעט חלקה, שומנית ומבריקה. מדי פעם עוצרים ומסירים בעזרת מרית את מה שנדבק לדפנות ולתחתית המיכל. שומרים את החמאה עד חודשיים בצנצנת אטומה במקרר.