מתכון

נזיד מפואר של עדשים שחורות

אוגוסט 2019
2 דירוגים
נזיד מפואר של עדשים שחורות של מרכז החוויה הטבעונית. צילום: שרית גופן
נזיד מפואר של עדשים שחורות של מרכז החוויה הטבעונית. צילום: שרית גופן

נזיד טבעוני בריא ומזין עם טעמים מורכבים וארומה מענגת

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים את העדשים השחורות כ-20 דקות.

2

קוצצים את הבצל הסגול ומטגנים בסיר בשמן זית עד השחמה קלה. מוסיפים את זרעי הכמון, זרעי הכוסברה ותרמילי ההל עד שהם מעלים ניחוח.

3

מגררים את הגזר בפומפייה גסה וחותכים את תפוח האדמה לקוביות קטנות. מוסיפים את הגזר ותפוח האדמה לסיר הבצל והתבלינים וממשיכים לטגן ולערבב.

4

מפזרים מלמעלה את שאר התבלינים וממשיכים לערבב.

5

טוחנים במעבד מזון את שיני השום, העגבניות, הג'ינג'ר והצ'ילי. מוסיפים את התערובת ואת העדשים השחורות לסיר, מביאים לרתיחה ומוסיפים מעט מים עד כדי כיסוי.

6

מנמיכים את האש ומבשלים כ-20-30 דקות. אם חסרים נוזלים בתבשיל, מוסיפים מעט מים.