מתכון

ניוקי א-לה רומנה

נובמבר 2015
2 דירוגים
ניוקי א-לה רומנה	. צילום: דניאל לילה
ניוקי א-לה רומנה . צילום: דניאל לילה

ניוקי שיוצאים מהתנור זהובים ונחטפים כמו לחמניות חמות

אני מעדיפה את הניוקי האלה על ניוקי תפוחי אדמה. לרוב מכינים רוטב שמנת כבד, אבל אני מוצאת שהניוקי הכי טעימים עם חצי עגבנייה סחוטה ביד מעל.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציפוי:

להגשה:

לציפוי:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה חלב. מוסיפים סולת תוך כדי ערבוב, וממשיכים לבשל ולערבב עד לרתיחה והסמכה.

2

מסירים מהאש ומוסיפים חמאה וביצה תוך כדי ערבוב מהיר. מתבלים במלח, פלפל ומוסקט, מוסיפים פרמזן ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית מלבנית עד גובה של כ-1 ס”מ לערך ומקררים היטב עד להתייצבות.

3

מחממים תנור ל-200 מעלות.

4

קורצים או חותכים את המשטח ליחידות. מניחים בתבנית, מברישים בחמאה ומפזרים פרמזן. אופים כ-20 דקות או עד שמזהיב וקראנצ’י. מגישים עם עגבנייה טרייה.