מתכון

ניוקי א-לה רומנה

ניוקי על בסיס סולת שיוצאים מהתנור זהובים ונחטפים כמו לחמניות חמות

נובמבר 2015
ניוקי א-לה רומנה	. צילום: דניאל לילה
ניוקי א-לה רומנה . צילום: דניאל לילה

אני מעדיפה את הניוקי האלה על ניוקי תפוחי אדמה. לרוב מכינים רוטב שמנת כבד, אבל אני מוצאת שהניוקי הכי טעימים עם חצי עגבנייה סחוטה ביד מעל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה חלב. מוסיפים סולת תוך כדי ערבוב, וממשיכים לבשל ולערבב עד לרתיחה והסמכה.

2

מסירים מהאש ומוסיפים חמאה וביצה תוך כדי ערבוב מהיר. מתבלים במלח, פלפל ומוסקט, מוסיפים פרמזן ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית מלבנית עד גובה של כ-1 ס”מ לערך ומקררים היטב עד להתייצבות.

3

מחממים תנור ל-200 מעלות.

4

קורצים או חותכים את המשטח ליחידות. מניחים בתבנית, מברישים בחמאה ומפזרים פרמזן. אופים כ-20 דקות או עד שמזהיב וקראנצ’י. מגישים עם עגבנייה טרייה.