מתכון

ניוקי פרושוטו עם שמנת וביצה עלומה

ינואר 2016
ניוקי פרושוטו עם שמנת וביצה עלומה . סגנון: אוריה גבע | צילום: אסף אמברם | כלים ואביזרים: DOMO&Delicates ואוסף פרטי
ניוקי פרושוטו עם שמנת וביצה עלומה . סגנון: אוריה גבע | צילום: אסף אמברם | כלים ואביזרים: DOMO&Delicates ואוסף פרטי

סורג'יטל

מסורת איטלקית אצלכם במטבח

הפסטה הטרייה של "סורג'יטל" מיוצרת לפי מיטב המסורת האיטלקית ובשיטת הקפאה ייחודית, המאפשרת לדפי פסטה, לניוקי, לרביולי ולשאר מעדנים להגיע אליכם לצלחת בלי לאבד אף טיפה מהטעם. כל מה שאתם צריכים לעשות זה לשלוף אותם מהמקפיא ולהקפיץ ברטבים יצירתיים.

להשיג בסניפי "טיב טעם" ובמעדניות נבחרות.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים ביצים עלומות:

1

מרתיחים מים בסיר בינוני. מוסיפים חומץ ומנמיכים להבה לבעבוע עדין. שוברים כל ביצה לקערית קטנה בעדינות (בלי לפצוע את החלמון) ויוצקים לתוך הסיר. משתדלים שהביצים יהיו מרוחקות זו מזו. מבשלים 3 דקות עד שהחלבון מתייצב, מוציאים בעזרת כף מחוררת ושומרים בצד.

מכינים את הרוטב ומרכיבים את המנה:

2

מחממים מחבת גדולה ועמוקה עם חמאה ומטגנים שום ופרושוטו 2 דקות עד שהשום מעלה ניחוח והפרושוטו מזהיב מעט בקצוות.

3

מוסיפים שמנת, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים על להבה גבוהה 5 דקות עד שהשמנת מסמיכה.

4

בינתיים מבשלים את הניוקי לפי הוראות היצרן.

5

מעבירים את הניוקי למחבת בעזרת כף מחוררת ומערבבים בעדינות כמה שניות עד שהניוקי נעטפים לגמרי ברוטב. מעבירים לצלחת הגשה.

6

מסדרים ביצים עלומות על הניוקי, מפזרים פטרוזיליה ומגישים מייד.