מתכון

ניוקי פרושוטו עם שמנת וביצה עלומה

ארוחה מהירה שכולה שחיתות וטעמים

ינואר 2016
ניוקי פרושוטו עם שמנת וביצה עלומה . סגנון: אוריה גבע | צילום: אסף אמברם | כלים ואביזרים: DOMO&Delicates ואוסף פרטי
ניוקי פרושוטו עם שמנת וביצה עלומה . סגנון: אוריה גבע | צילום: אסף אמברם | כלים ואביזרים: DOMO&Delicates ואוסף פרטי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים ביצים עלומות:

1

מרתיחים מים בסיר בינוני. מוסיפים חומץ ומנמיכים להבה לבעבוע עדין. שוברים כל ביצה לקערית קטנה בעדינות (בלי לפצוע את החלמון) ויוצקים לתוך הסיר. משתדלים שהביצים יהיו מרוחקות זו מזו. מבשלים 3 דקות עד שהחלבון מתייצב, מוציאים בעזרת כף מחוררת ושומרים בצד.

מכינים את הרוטב ומרכיבים את המנה:

2

מחממים מחבת גדולה ועמוקה עם חמאה ומטגנים שום ופרושוטו 2 דקות עד שהשום מעלה ניחוח והפרושוטו מזהיב מעט בקצוות.

3

מוסיפים שמנת, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים על להבה גבוהה 5 דקות עד שהשמנת מסמיכה.

4

בינתיים מבשלים את הניוקי לפי הוראות היצרן.

5

מעבירים את הניוקי למחבת בעזרת כף מחוררת ומערבבים בעדינות כמה שניות עד שהניוקי נעטפים לגמרי ברוטב. מעבירים לצלחת הגשה.

6

מסדרים ביצים עלומות על הניוקי, מפזרים פטרוזיליה ומגישים מייד.