החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים ביצים עלומות:
1
מרתיחים מים בסיר בינוני. מוסיפים חומץ ומנמיכים להבה לבעבוע עדין. שוברים כל ביצה לקערית קטנה בעדינות (בלי לפצוע את החלמון) ויוצקים לתוך הסיר. משתדלים שהביצים יהיו מרוחקות זו מזו. מבשלים 3 דקות עד שהחלבון מתייצב, מוציאים בעזרת כף מחוררת ושומרים בצד.
מכינים את הרוטב ומרכיבים את המנה:
2
מחממים מחבת גדולה ועמוקה עם חמאה ומטגנים שום ופרושוטו 2 דקות עד שהשום מעלה ניחוח והפרושוטו מזהיב מעט בקצוות.
3
מוסיפים שמנת, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים על להבה גבוהה 5 דקות עד שהשמנת מסמיכה.
4
בינתיים מבשלים את הניוקי לפי הוראות היצרן.
5
מעבירים את הניוקי למחבת בעזרת כף מחוררת ומערבבים בעדינות כמה שניות עד שהניוקי נעטפים לגמרי ברוטב. מעבירים לצלחת הגשה.
6
מסדרים ביצים עלומות על הניוקי, מפזרים פטרוזיליה ומגישים מייד.