מתכון

צנצנות אישיות של עוגת סולת, גרגרי רימון וקצפת מי ורדים

1 דירוגים
נצנות אישיות של עוגת סולת, גרגרי רימון וקצפת מי ורדים . צילום: בועז לביא
נצנות אישיות של עוגת סולת, גרגרי רימון וקצפת מי ורדים . צילום: בועז לביא

פה שילבנו את עוגת הסולת באופנה מסעדנית נוספת והגשנו אותה בצנצנות, כשמעליה גרגרי רימון וקצפת מבושמת במי ורדים

הצנצנת השקופה מאפשרת לראות את קינוח השכבות במלוא הדרו. שימו לב: לקבלת עוגת סולת עסיסית חשוב שיהיו פערי טמפ’ בין העוגה לסירופ. לכן מכינים את הסירופ מראש ומקררים. כשהעוגה יוצאת מהתנור, יוצקים עליה את הסירופ הקר. לחילופין יוצקים סירופ רותח על עוגה צוננת.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לעוגת סולת בתבנית ריבועית בגודל 25 ס"מ:

לסירופ:

לעיטור:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הסירופ כמה שעות לפני הכנת העוגה:

1

שמים את כל חומרי הסירופ בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים בבעבוע עדין 5-3 דקות עד לקבלת סירופ. מסננים ושומרים מכוסה במקרר.

מכינים את העוגה:

2

מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

3

טורפים בקערה ביצים, שמן, מיץ תפוזים וקליפת תפוז מגוררת.

4

מערבבים בקערה נפרדת סוכר, שקדים, קמח, סולת ואבקת אפייה. מוסיפים את החומרים היבשים לקערה עם הנוזלים ומערבבים בכף עץ למרקם אחיד. יוצקים לתבנית.

5

אופים 25-20 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

6

מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה מייד את הסירופ הקר בעזרת מצקת בהדרגה ובאופן שווה. מניחים לעוגה להצטנן ולספוג את הסירופ. העוגה תישמר מכוסה כ-3 ימים בטמפ’ החדר.

מרכיבים את הקינוח:

7

קורצים מהעוגה עיגולים בקוטר מעט יותר קטן מקוטר צנצנות ההגשה ומניחים עיגול בכל צנצנת (אם לא התקבלו מספיק עיגולים, אפשר לחתוך אותם לרוחב ולהשתמש בעיגולים שטוחים יותר). מפזרים גרגרי רימון.

8

מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה. מזלפים פנימה תמצית מי ורדים ומערבבים בעדינות. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף ומזלפים ספירלה מהמרכז כלפי חוץ לקבלת שושנה. שימו לב: מרגע ההרכבה הקינוחים יחזיקו מעמד 4-3 שעות במקרר.

הצעה לשדרוג: לתוספת עדינה של ניחוח וטעם חולטים בסירופ תערובות תבלינים (כוכבי אניס, קינמון, קליפת תפוז וכו’) ונפטרים מהן מייד בתום הבישול.