מתכון

נתחי דג בתבשיל דלעת מבושם

משלבים בין דלעת לדלורית: הדלעת מתפרקת ומסמיכה את הרוטב, ואילו קוביות הדלורית נשארות יציבות ויפות

אוקטובר 2021
נתחי דג בתבשיל דלעת מבושם של מיכל מוזס. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דן לב)
נתחי דג בתבשיל דלעת מבושם של מיכל מוזס. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דן לב)

מומלץ להגיש עם אורז, כוסברה ולימון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב:

1

מחממים שמן בסיר רחב ונמוך. מוסיפים קינמון ותרמילי הל, מערבבים בעדינות ומטגנים על להבה נמוכה כדקה עד שעולה ריח. מוסיפים בצל, שום, ג'ינג'ר ופלפל חריף ומטגנים 3 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבצל רך ושקוף.

2

מוסיפים דלעת, דלורית, כורכום ומלח ומערבבים היטב. מאדים מכוסה על להבה בינונית כ-5 דקות.

3

מוסיפים מים ומבשלים מכוסה למחצה 10-7 דקות. מוסיפים חלב קוקוס (1/2 פחית לתבשיל כבד ועשיר יותר), מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. אם הדלעת לא מספיק מתוקה, מוסיפים סוכר דמררה. מבשלים 5 דקות מכוסה למחצה על להבה נמוכה.

בסמוך להגשה מבשלים את הדג:

4

ממליחים את נתחי הדג, מזיזים את הירקות בעדינות לצידי הסיר ומניחים את נתחי הדג ברוטב בזהירות. מכסים ומבשלים 5 דקות. מכבים את הלהבה ומשהים 10-5 דקות בסיר מכוסה.

5

מגישים עם עלי כוסברה טריים וחצי לימון.

גיוון: מוציאים כוס מהרוטב וטוחנים בעזרת מוט ריסוק לרוטב סמיך. מחזירים לסיר ומערבבים היטב.