מומלץ להגיש עם אורז, כוסברה ולימון.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים את הרוטב:
1
מחממים שמן בסיר רחב ונמוך. מוסיפים קינמון ותרמילי הל, מערבבים בעדינות ומטגנים על להבה נמוכה כדקה עד שעולה ריח. מוסיפים בצל, שום, ג'ינג'ר ופלפל חריף ומטגנים 3 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבצל רך ושקוף.
2
מוסיפים דלעת, דלורית, כורכום ומלח ומערבבים היטב. מאדים מכוסה על להבה בינונית כ-5 דקות.
3
מוסיפים מים ומבשלים מכוסה למחצה 10-7 דקות. מוסיפים חלב קוקוס (1/2 פחית לתבשיל כבד ועשיר יותר), מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. אם הדלעת לא מספיק מתוקה, מוסיפים סוכר דמררה. מבשלים 5 דקות מכוסה למחצה על להבה נמוכה.
בסמוך להגשה מבשלים את הדג:
4
ממליחים את נתחי הדג, מזיזים את הירקות בעדינות לצידי הסיר ומניחים את נתחי הדג ברוטב בזהירות. מכסים ומבשלים 5 דקות. מכבים את הלהבה ומשהים 10-5 דקות בסיר מכוסה.
5
מגישים עם עלי כוסברה טריים וחצי לימון.
גיוון: מוציאים כוס מהרוטב וטוחנים בעזרת מוט ריסוק לרוטב סמיך. מחזירים לסיר ומערבבים היטב.