מתכון

סָאטֶה – רוטב בוטנים אינדונזי

הרוטב האולטימטיבי שמשתדך נפלא לעוף, טופו ובשר וילדים מכורים לו

44,735 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
סָאטֶה . צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
סָאטֶה . צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

גיוון: מחליפים את הפלפל החריף בכף סמבל

מה עוד אפשר לעשות עם רוטב בוטנים?

מתבלים סלט גאדו-גאדו

טובלים שיפודים אסייתים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר בינוני על להבה בינונית ומטגנים בצלי שאלוט עד שהם הופכים שקופים. מוסיפים שום, ג'ינג'ר ופלפל חריף ומטגנים כדקה תוך כדי ערבוב.

2

מוסיפים חמאת בוטנים ויוצקים עליה נוזל קוקוס תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים מעט מים. מביאים לרתיחה ומוסיפים רוטב סויה ובוטנים קלויים. מבשלים כ-2 דקות תוך כדי ערבוב עד שלרוטב יש מרקם מעט סמיך יותר מזה של שמנת מתוקה. יש להימנע מהסמכת יתר שכן הרוטב ימשיך להסמיך בקירור.

3

יוצקים לצנצנות מעוקרות ושומרים במקרר 4-3 ימים או במקפיא עד חודש. לפני השימוש מחממים את הרוטב בסיר קטן עם מעט מים.