מתכון

סאטאי קלמרי

צליית הבזק בגריל מתאימה מאוד לקלמרי הטריים, והם יוצאים יפהפיים ובעיקר טעימים

ספטמבר 2021
סאטאי קלמארי של מיכל מוזס. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: אילן נחום)
סאטאי קלמארי של מיכל מוזס. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: אילן נחום)

במזרח כמעט לא תראו שיפודי קלמרי טריים. בתאילנד, לדוגמה, מעדיפים לשפד קלמרי מיובשים, שריחם "מבשם" באופן מפוקפק את כל הרחוב. לטעמי, שיפודי קלמרי טריים הם דבר נפלא. כאן לקחתי את החופש האמנותי עוד צעד קדימה והשריתי את הקלמרי במרינדת תמרהינדי ותפוז מקסימה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה

להגשה

אופן ההכנה

משרים את הקלמארי במרינדה

1

מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה, מוסיפים קלמארי ומערבבים. מכסים ומכניסים למקרר ל-30 דקות עד שעתיים. במקביל משרים גבעולי למון גראס (או שיפודי עץ) במים.

משפדים וצולים

2

מקפלים את הקלמארי לשניים ומשפדים על השיפודים או על גבעולי הלמון גראס.

3

מחממים גריל, פלאנצ‘ה או מחבת גריל.

4

צורבים את הקלמארי דקה-שתיים משני הצדדים עד שהם עשויים ונמנעים מצליית יתר. מגישים מיד עם רבעי לימון.